Coaching en training

“neem verantwoordelijkheid voor uw eigen vooruitgang”

Teambuilding

Door het inzetten van specifieke activiteiten zorg ik voor een spiegeling van het gedrag van een team of individu. Om dit extra kracht bij te zetten, zijn er methodes ontwikkeld die het resultaat binnen een team verhogen. Voor Teambuilding richten we ons op uitvoeren van sportactiviteiten (fietsen, boksen, wandelen), maken we Belbin/MBTI profielen inzichtelijk en doen we bijvoorbeeld droppings waar men op elkaar is aangewezen. Samen met de klant wordt vastgesteld welke methoden het beste past bij de organisatie, team of doelen. Zo zorgen we ervoor dat uw doelen met het team behaald worden!

Personal coaching van Management en Individuen

Dit betreft een tweedaags trainingsprogramma voor managementteams. De training is ontwikkeld voor leden van managementteams die niet alleen meer verdieping willen in een persoonlijk functioneren als leidinggevende; maar ook als team een stap willen maken in verbetering van hun samenwerking.

Personal coaching richt zich op professionals die zich op één of andere manier belemmert voelen in hun dagelijkse werkzaamheden of die voor de uitdaging staan om een volgende stap te zetten binnen hun organisatie. Wij richten ons op persoonlijke groei ervaren, bewust(er) in het leven staan, doeltreffend functioneren, meer vertrouwen hebben, meer welzijn, rust en helderheid ervaren, in je kracht komen te staan en zijn wie je echt bent.

Personal Coaching bestaat in de meeste gevallen uit een 8 tal sessies van ieder 2 uur. Een uitgebreide intake is de basis voor de centraal gestelde coaching vraag. Via “huiswerk opdrachten” worden consequent stappen gezet in het invullen van de coaching vraag. Tussentijdse ondersteuning op basis van mail, telefoon, of skype is zeker bespreekbaar.

Executive coaching gekoppeld aan een sportieve doelstelling

Voorbeeld, u wilt de cyclosportive Marmotte fietsen, moet daarvoor gaan trainen maar eigenlijk past die niet in de overvolle agenda. Via persoonlijke begeleiding, time management, focus op werk/privé balans, best passende trainingsschema en voeding advies behaalt u het beoogde doel glansrijk. In veel gevallen werken we samen met partners die gespecialiseerd zijn in anatomie, voeding kunde, fysiologo en afnemen van inspanningstesten. Meer info

Adviesvaardigheden trainingsprogramma’s

In samenwerking met een Hans Kopier heb ik een unieke en pragmatische Adviesvaardigheden Training voor IT Professionals en Organisatieadviseurs ontwikkeld. Dit trainingsprogramma is inmiddels veelvuldig uitgevoerd bij diverse organisaties met een IT team/afdelingen en voor diverse leveranciers in de IT industrie. De training gaat primair in op de belangrijkste fases van een doorsnee project. Elke fase (van sales t/m eindoplevering) kent zijn eigen dynamiek en specifieke aandachtspunt. De training, die uit 60% praktijkoefeningen en 40% theorie bestaat, is dusdanig van opzet dat alle deelnemers zullen herkennen dat ze ooit of recent in een soortgelijke situatie hebben gezeten. Leren herkennen van klant/leveranciers situaties, omgang met weerstand, opportunities spotten om de klant ‘nog’ beter te bedienen staan centraal in de training.

 

Intervisie begeleiding

Bij de introductie van een intervisiegroep is begeleiding zinvol. De deelnemers raken dan snel bekend met deze manier van leren. Intervisie begeleiding is erop gericht om startende of bestaande intervisiegroepen zelfstandig en resultaatgericht te laten functioneren. Als intervisiebegeleider zorg ik voor:

  • Een veilige omgeving voor gezamenlijk leren
  • De inbreng en uitleg van verschillende intervisiemethodieken
  • Feedback op communicatieve vaardigheden binnen een intervisiegroep

Een startende groep heeft na drie begeleide sessies in principe genoeg bagage om zelf op een gedegen manier intervisie te houden

“veerkrachtige mensen maken het positieve verschil in organisaties”