Performance Coaching

Voorbeeld, je wilt de Cyclosportive Marmotte, Dolomiti Maratona of Alpe d’Huzes gaan fietsen. Of je besluit om op amateur niveau wedstrijden te gaan rijden en je sportief te meten met je leeftijdsgenoten. Je weet dat je hiervoor stevig moet gaan trainen maar eigenlijk past dit niet in de overvolle agenda.

Hoe krijg je het dan toch voor elkaar om zo’n uitdagende rit te gaan rijden en dit op een verantwoordelijke en vooral gezonde manier te gaan doen?

Dit kan alleen door heel gericht en planmatig te werk te gaan gebruikmakend van de spaarzame tijd en een persoonlijke coach die je daar waar nodig bijstuurt. Via persoonlijke begeleiding, mental coaching, time management, focus op werk/privé balans, passende trainingsschema’s en voedingsadvies behaal je het beoogde doel glansrijk.

Ik ga je hierbij begeleiden, ben je steun en toeverlaat maar ook ‘de stok achter de deur’ die samen met jou er naar streeft om het doel te behalen. Dit gaat uiteraard op een verantwoorde manier met voldoende mogelijkheid voor dialoog maar ook wel ‘streng’ en sturend op discipline en gemaakte afspraken. Ik werk samen met partners die gespecialiseerd zijn in onderwerpen als inspanningsfysiologie, anatomie, voedingskunde. Ik kijk verder naar je materiaal en geeft je daaromtrent adviezen. Wanneer nodig zet ik je goed op de fiets of we gaan een Bike Fitting test laten afnemen en ik kijk naar gebruik van je wielerkleding. Wat doe je aan bij verschillende weer getijden.

Je mag van mij verwachten dat ik je perfect voorbereid op de Cyclo’s, gebruikmakend van mijn eigen ervaring. Zelf heb ik ook altijd naast een drukke baan het zodanig georganiseerd om in de weekenden en doordeweeks voldoende te kunnen blijven trainen. Ik rij als KNWU licentiehouder frequent wedstrijden en doe ieder jaar meerdere Cyclo’s zoals de Marmotte, Dolomiti Maratona, Alpen Brevet, Claude Criquielion en vele andere. Met de informatie van de specialisten bij de hand wordt er een ‘op maat’ trainingsprogramma gemaakt en maken we afspraken aangaande individuele en gezamenlijke trainingssessies.

Resultaten

Er wordt gericht toegewerkt naar de volgende resultaten:
  • Verbetering op het gebied van zowel sport als het dagelijks leven
  • Grenzen doorbreken
  • Ontwikkeling en zelfontplooiing
  • Beter inzicht in eigen kunnen en mogelijkheden
  • Meer plezier beleven aan de sport
  • Meer zelfvertrouwen door groei en het doel te bereiken wat is vastgesteld
  • Stress leren herkennen en hiermee om kunnen gaan
  • Om kunnen gaan met tegenslag

De minimum duur van deze begeleiding is 3 maanden. De totale duur van de begeleiding kan op maat worden opgemaakt dit gaat in goed overleg. Het is eveneens mogelijk om meteen voor één jaar begeleiding te kiezen.