Waarom voor jezelf beginnen?

Waarom neem je bij een superleuke werkgever ontslag en start je met een eigen bedrijf? Eigenlijk is mijn antwoord vrij simpel; ik ga mijn droom achterna en ga de vrijheid van ondernemen ervaren.

groeiend-plan

Van werken voor een werkgever naar je eigen bedrijf “KeepOnChallenging”

Jarenlang heb ik bij gerenommeerde werkgevers gewerkt en werkzaamheden verricht op het gebied van adviesopdrachten en het uitvoeren van managementtaken, binnenhalen van mooie opdrachten en samenwerken met leuke collega’s.

Echter……je doet dit altijd binnen de kaders van de organisatie rekening houdend met de bedrijfsregels, uitgangspunten van het management en met de mogelijkheden die collega’s je bieden. Ik heb dit inmiddels vele jaren gedaan en naast mijn werkzaamheden heb ik ook altijd gewerkt aan een solide netwerk met ex-collega’s, klantenorganisaties en netwerken die door de jaren zijn ontstaan. Deze basis was/is cruciaal om op een bepaald moment een eigen bedrijf te starten.

Te vaak zie ik om mij heen dat collega’s te weinig tijd stoppen in het bouwen en onderhouden van hun netwerk wat uiteindelijk een eventuele carrière switch bemoeilijkt.

Wat was de laatste zet tot ondernemerschap

In de vele gesprekken met kennissen uit mijn netwerk kreeg ik zeer frequent te horen; “waarom begin jij niet voor jezelf?” Iedere keer had ik allerlei argumenten om deze stap niet te zetten en altijd werden deze argumenten tegengesproken met “als iemand het kan dan ben jij het.” Grappig om te horen maar ik heb daar nooit iets mee gedaan tot op dit moment. Waarom nu dan wel? Eigenlijk is het heel simpel, het is mij de afgelopen 6 jaar duidelijk geworden dat mijn netwerk goed is, mijn contacten enthousiast reageren als ik mijn plannen met hun bespreek, kortom het is nu het juiste moment.

Al jaren is het mijn droom om deels mijn geld te verdienen met organisatie advieswerkzaamheden en deels met het organiseren van ondermeer business Cycling netwerk events. Wielrennen is mijn sportieve passie en veel aspecten van deze sport zijn te koppelen aan het bedrijfsleven en dit boeit mij enorm.

Ook in de wielrennerij kent men organisatie structuren, strategie bepaling, budgettering en business cases, het zorgen voor bestaansrecht en doorontwikkelen van sporters en zorgen voor prestaties.

Door gesprekken met mensen met dezelfde passie en overeenkomstige ideeën zie ik nu de opties om beide aandachtsgebieden te combineren en hier is wel tijd voor nodig dat in een loondienst situatie niet te organiseren is.

Voor mij is het nu het ultieme moment de stap te zetten en het bedrijf KeepOnChallenging te starten.

Vastgestelde doelen voor de komende tijd

KeepOnChallenging staat voor nooit opgeven en blijven doorgaan ook al is het zwaar en is het einddoel niet direct in zicht. Dit geldt voor organisaties en hun medewerkers maar ook voor individuen en mijzelf in de huidige situatie. Nu de stap naar ondernemerschap is gezet moet je veel, heel veel gaan regelen. Denk aan het starten van een website site die aanspreekt, ontwerp van je logo en visitekaartjes, inschrijving bij de KvK en niet geheel onbelangrijk je netwerk moet geïnformeerd worden. Het is cruciaal dat je een ondernemersplan hebt en een checklist met actiepunten.

Belangrijkste doelstelling voor de komende tijd is het werven van passende adviesopdrachten en opzetten van de eerste contouren voor het Business Cycling netwerk.

Blog serie

Via een regelmatig terugkerende Blog ga ik mijn plannen en behaalde resultaten delen en wellicht nieuwe ondernemers inspireren, binden en boeien.