HET EERSTE JAAR ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER

Het is alweer 1 jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart. Dit was om precies te zijn op 1 november 2016. In deze blog neem ik jullie mee in mijn ervaringen als zelfstandig ondernemer en geef ik jullie een inkijkje in de eerste ‘lessons learned’ ervaringen.

WAT WAS OOK ALWEER VOOR MIJ DE REDEN OM EEN EIGEN BEDRIJF TE STARTEN?
Jarenlang heb ik met veel plezier bij diverse gerenommeerde werkgevers gewerkt en werkzaamheden verricht op het gebied van organisatie advies, het uitvoeren van managementtaken, binnenhalen van mooie opdrachten en samenwerken met leuke en deskundige collega’s. Echter……je doet dit altijd binnen de kaders van de organisatie rekening houdend met de bedrijfsregels, de cultuur, de uitgangspunten van het management en met de mogelijkheden die collega’s je bieden. Dit wilde ik veranderen en welke keuzes heb je dan? Jezelf inkopen in een bestaande organisatie en je eigen business opbouwen of een eigen bedrijf starten waarin je volledig autonoom kunt gaan opereren. Ik heb voor dit laatste gekozen.

HOE IS HET AFGELOPEN 1E ONDERNEMERSJAAR VERLOPEN?
Eigenlijk is de start bijzonder goed verlopen. Vanaf het begin heb ik mooie opdrachten uitgevoerd die precies in de ‘sweat spot’ zaten m.b.t. mijn vakkennis en ervaring. Denk hierbij aan het begeleiden van een ICT uitbestedingen, het uitwerken van ICT en Digital Transformatie strategieën voor meerdere bedrijven, het geven van Adviesvaardigheden trainingen voor IT Professionals, het coachen van Managers en het optimaliseren van diverse ICT management functies. Precies wat ik kan en waar mijn ambities liggen.

Eigenlijk zijn de voorafgaand beoogde doelstellingen bereikt en ligt de focus nu op het verder uitbouwen en verwerven van nog meer mooie opdrachten.

TIJD INVESTEREN IN NETWERKEN IS CRUCIAAL
Waar ik ook nadrukkelijk de focus op heb gelegd is het aansluiten en bijwonen van diverse netwerk communities en het verbinden van mensen uit mijn netwerken. Ik heb namelijk de stellige overtuiging dat als je mensen helpt in hun zoektocht naar b.v. een opdracht of nieuwe werkgever en je slaagt erin ze te helpen, dan zal dit zich altijd weer een keer terugbetalen. Verder hou je op deze manier je kennis up to date, kun je sparren met andere professionals en geeft het tevens inzicht in eventuele nieuwe opdrachten.

1E EVENTS MET BIZZYWHEELS CONNECTED THROUGH CYCLING
Als laatste is het dit 1e ondernemersjaar gelukt, om in nauwe samenwerking met een aantal personen en bedrijven, meerdere BizzyWheels Business Cycling events te organiseren. Ik zie dit als de eerste stappen om mijn passie voor wielrennen en het bouwen van business netwerken te combineren. Het Bizzywheels netwerk en aantal events zal in 2018 verder uitgebouwd worden en meer hieromtrent volgt in separate Blogs.

De AMBITIES VOOR 2018


De ambities voor 2018 zijn vooral gericht op het continueren van de huidige type opdrachten. De nadruk ligt naast organisatie adviesopdrachten vooral op het frequenter uitvoeren van de adviesvaardigheden trainingen, iets wat ontzettend leuk is om te doen. Daarnaast op reguliere basis het verzorgen van BizzyWheels netwerkevents, dus inkomsten verwerven door het combineren van werk en hobby.

AFRONDEND
Het plan om voor mijzelf te beginnen is dus aardig gelukt en nu begint het traject om dit te gaan continueren en vooral te gaan verbeteren. KeepOnChallenging staat voor continue focus op verbetering en uiteraard moet ik dat zelf ook blijven doen!

BLOG SERIE
Via een regelmatig terugkerende Blog ga ik ook de komende periode mijn plannen en behaalde resultaten met de lezers delen en wellicht nieuwe ondernemers inspireren, binden en boeien.