Een voortvarende start

Na een 1e BizzyWheels event in de maand juli en een opvolgende in augustus wordt alweer het 3e event georganiseerd. In nauwe samenwerking met ING, Workday en PWC is een netwerk tot stand gekomen dat in 2018 verder uitgebouwd wordt. Het format is simpel. Je zoekt ondernemers met een passie voor wielrennen, je nodigt ze uit voor een lunch, gevolgd door een uitdagende fietsrit. Het geheel wordt afgesloten met een borrel en wat lekkere hapjes. Deze netwerk events zijn zeer laagdrempelig en de ervaring leert dat men door het fietsen snel contacten maakt. Dit ondanks het feit dat men elkaar veelal nog niet eerder heeft ontmoet.

“Cycling is the new golf”

The Economist 2017

Dit was de titel van een artikel in The Economist van begin dit jaar. Via het wielrennen worden steeds meer business netwerken opgezet. Men ervaart dat een ‘andere’ manier om contacten op te doen dan de ‘traditionele’ wijze via beurzen, seminars of golfen echt werkt.

BizzyWheels doelstellingen

Met BizzyWheels zorgen we ervoor dat primair ondernemers mee fietsen, mensen die naast hun passie voor het wielrennen ook een positie binnen hun organisatie hebben die waardevol voor het netwerk is. We hebben geen commerciële doelstellingen, we streven er wel naar het event professioneel op te zetten en de te leveren kwaliteit moet echt goed zijn.

We kijken nadrukkelijk naar de bereikbaarheid van de startlocaties en uiteraard naar de fietsomgeving. Als het even kan gaan we voor een uitdagende route. Dus wat klimwerk, waaier rijden op een winderige dijk en wat techniek aspecten ontbreken uiteraard niet. Het fietstempo houden we op een gemiddeld niveau zodat iedereen mee kan fietsen en, uiteraard, nog kan praten tijdens het fietsen.
Tijdens de gezamenlijk lunch, fietsrit en borrel is er ruim voldoende tijd om contacten te leggen en informatie uit te wisselen, iets wat ook veelvuldig gebeurt.

Persoonlijke ambitie

Mijn persoonlijke ambitie en reden om BizzyWheels te starten is relatief simpel. Wielrennen is mijn passie, netwerken en contacten leggen is ook iets wat ik graag doe. Daarnaast vind ik niets mooier dan mensen helpen om in contact te treden met anderen. Ik weet namelijk dat dit een investering is die je altijd terug verdient. Mijn droom is om in 2018 een groeiend BizzyWheels Business Cycling platform op te bouwen gericht op een aantal vaste contact momenten waarbij mensen proactief naar mij toekomen of ze ook mee mogen doen.
Eerst volgende even is op vrijdag 6 oktober, startlokatie: Landmarkt Versmarkt Schellingwouderdijk 339.
Iedereen is welkom vanaf 12:00 uur en je kunt je opgeven bij alfred.dejong@keeponchallenging.nl

De start is veelbelovend en nu verder bouwen aan het platform

“Spread the word”

Blog serie

Via een regelmatig terugkerende blog ga ik mijn plannen en behaalde resultaten delen met de lezers en wellicht kan ik daarmee nieuwe ondernemers inspireren, binden en boeien.